Energieswitch

Klimaattafel
Mobiliteit

Ons doel voor 2030 is CO2-neutrale, gezonde, inclusieve en betaalbare mobiliteit in Rotterdam. Een stad waarin de lucht schoon is, waarin we meer bewegen en alle Rotterdammers meekomen en meedoen. Dit gaan we bereiken door meer ruimte te maken voor voetgangers en fietsers en door het openbaar vervoer te verbeteren. Daarnaast verminderen we het autoverkeer en zorgen we dat delen de norm wordt. De komst van elektrische voertuigen helpt daarbij.

Onze stad loopt al voorop met de Rotterdamse Mobiliteitsaanpak, City lounge, parklets, aanleg van laadinfrastructuur, fietsbeleid en de introductie van deelvoertuigen. Dit zorgt voor werkgelegenheid en nieuwe bedrijvigheid. De kennis en ervaring die we opdoen, kunnen we bovendien exporteren.

De klimaattafel Mobiliteit wil de transitie naar mobiliteit zónder CO2-emissies versnellen en met zoveel mogelijk maatschappelijk voordeel laten verlopen. Dat doen we door gedeelde ambities te formuleren en klimaatdeals te ontwikkelen. Deals die helpen emissieloze en gedeelde mobiliteit én logistiek makkelijker, betaalbaarder en leuker te maken.

Klimaatdeals Mobiliteit

© Gemeente Rotterdam